Тенденциите, в последните няколко години, налагат социалния маркетинг като задължителна част от цялостните решения за успешно онлайн присъствие. Основната причина е масовата ангажираност на потенциални и настоящи клиенти с водещите социални мрежи. В интервю от 27.10.2010 – Блейк Чендли ( вицепрезидент на Facebook ) споделя:

Над милион и половина българи ползват Фейсбук

Социалните платформи като: Facebook, YouTube, LinkedIn, MySpace, Digg и др., дават възможност за намиране и/или изграждане на сериозни социални общности, които:

 1. споделят общи интереси
 2. говорят на разбираем език
 3. изграждат доверие и престиж за фирмите, които участват
 4. промотират продукти и/или услуги сред огромна аудитория от потребители

Марктетингът в социалните мрежи помага както на големите фирми, да поддържат своето реноме и да презентират новите си продукти/услуги, така и на най-малките предприемачи и фирми, които тепърва започват да популяризират своя бизнес. За разлика от новосъздадените фирмените сайтове, които се нуждаят от 6~12месеца, за да бъдат равностойно индексирани от водещите търсачки, Google, Bing, Yahoo, Ask, социалният маркетинг позволява незабавното „изплуване“ на бизнеса, марката , продуктите, услугите сред таргетирани групи от хора. Добре планираният социален маркетинг гарантира сериозен трафик в кратки срокове. Ние във Флексо Студио внимателно планираме социалните кампании, така че те хем да са в услуга на социалните групи, хем да развиват и популяризират фирмения сайт, като основен инструмент за успешно уеб присъствие и разрастване на бизнеса. Основните приоритети, които опредлеят нашата политика при социалния маркетинг са:

 1. Насърчаване на по-активно и отговорно, ангажиране на потребителите с бизнеса на нашите клиенти
 2. Увеличаване популярността на фирмения уеб сайт, с подходящи социални кампании
 3. Ясно предаване корпоративните послания, за по-голяма посещаемост от качествено таргетирани потребители
 4. Дългосрочно развитие на социалните групи, с цел – разрастване на аудиторията и вдъхване на нова енергия в комуникацията с клиента, давайки му свободата да изрази своите нужди, проблеми и предпочитания

Писането по стените на социалните мрежи е част от културата на новото поколение. Участието на бизнеса в тези мрежи става все по-важна и неразделна част от успешните модели за промотиране както в Америка, така и в останалата част на света. Добре планираният и изпълнен социален маркетинг, включва в себе си:

 1. Обстоен първоначален анализ
 2. Внимателно планиране
 3. Качествено изпълнение
 4. Детайлна оценка на постигнатите резултати

 

Той помага на всеки клиент по отделно да се информира и да вземе решение свързано с избора на продукт или услуга.