В началото на 2011 г. Facebook стартира нов сервиз – Facebook Questions (Фейсбук въпроси). Услугата  позволява лесно анкетиране на приятели и посетители.  Според експертите , Facebook Questions влиза в директна конкуренция с големите от бранша като: Yahoo! Answers и Mahalo.

Facebook Questions - още един инструмент за качествен интернет маркетинг

Facebook Questions - още един инструмент за качествен интернет маркетинг

Голямото предимство на Facebook Questions е пълната интеграция с платформата на Facebook. Създаването на анкета е изключително лесно. Така създадените въпроси могат да бъдат харесвани и коментирани, като всеки друг ресурс в социалната мрежа.

Според създателите на Facebook Questions, основните аспекти, върху които услугата се концентрира са:

  1. Лесно анкетиране и получаване на качествени отговори – за да се зададе въпрос е достатъчно да бъде избрана опцията „Ask Question“ в горната част на личната страница Facebook Questions - на стената. Задаването на въпрос е придружено с възможност за добавяне на снимка.
  2. Публичност на въпросите – всички въпроси и отговори, публикувани в анкетите са публични и достъпни до всички потребители на Интернет.
  3. Лесно намиране на тематични въпроси – благодарение на системата за вложени тагове в самия въпрос, както и за ползването на страници от Facebook за отговори.

С този инструмент Facebook добавя полезна функционалност към платформата си, която за пореден път се утвърждава като световен лидер в социалния интернет.

Благодарение на Facebook Questions, фирмените сайтове със социално присъствие, получават възможност за по-лесно анкетиране и допитване до своите клиенти. Маркетингът в социалните медии (SMM) все повече се налага като водещ похват за успешен интернет маркетинг.

Желаете да разберете, кои са най-желаните дестинации за планински туризъм в България и с какъв транспорт да стигнете до там? Сега вече е лесно, просто задайте своя въпрос във Facebook Questions.

За да проверят качеството на тази услуга, специалисти от лабораториите на Флексо Студио разработиха уникален по своята същност въпрос – „Левски или ЦСКА?“, който стартира серия от ожесточени дебати, подплатени с много научни доводи, статистика, бира и мезе.