Twitter пусна публично бутон „последвай ме“ (Follow), който позволява на потребителите да изберат, кого да следват в микроблога директно от уеб страниците, които четат.

Twitter пусна "последвай ме" бутон за уеб сайтове

Twitter пусна "последвай ме" бутон за уеб сайтове

Натискайки бутона, феновете могат да се абонират да следват Twitter акаунта на съответния уеб сайт. С този ход, „малкото пиле“ се надява да направи Twitter страниците по-атрактивни и лесно намираеми.

Отзиви

Големите медии, като The Telegraph, единствената UK медия в партньорство с Twitter (за стартирането на тази услуга),  вече добавиха  новия бутон на новинарските си страници, блогове и тематични секции. Големите корпорации като CNN, Sports Illustrated и MTV също добавиха бутони на своите сайтове. От Twitter споделят своята надежда, все повече новинарски медии, да се възползват пълноценно от предоставената възможност.

В блога, анонсиращ новия бутон, Brian Ellin споделя:

Повече от 50 сайта, днес, добавиха „последвай ни“  бутона, давайки възможност на потребителите да открият Twitter акаунта на любимия си сайт, репортер, известна личност или приятел. Използването на „последвай ме“ бутона е просто и не изисква нищо повече от това да щракнеш върху него. Той обаче предоставя и допълнителна функционалност, която позволява заинтересувания читател, да разгледа последните туитове на акаунта, както и да отвори профила на автора.

Twitter бутона "последвай ме"

Twitter бутона "последвай ме"

Новият бутон е взаимствал последните достижения в разработката на интерактивни уеб елменти и сервизи, правейки възможна комуникацията с Twitter директно от корпоративните сайтове на фирмите или блоговете на публично значимите личности.

С това нововъведение, платформата прави своят пореден ход към популяризирането на микроболга сред обикновените потребители. Последния месец, социалната мрежа стартира и нова функционалност, с която става възможно отговарянето на любими или препратени туитове, които са вградени в уеб страници различни от Twitter.com.

Заключение

Новата услуга може да бъде достъпена на адрес

http://twitter.com/about/resources/followbutton

Оригиналната статия може да бъде прочетена (на английски) тук.

Флексо Студио пуска в употреба бутона „последвай ме“ от първия ден, в който той става достъпен публично за употреба. За радост на всички нас.