„Плащане на клик“ (Pay per click) кампаниите са отличен инструмент за разрастване на вашия бизнес. Ако не използвате тази услуга или не сте доволни от резултатите, не се колебайте, да се свържете с нас. Флексо Студио гарантира пълна прозрачност, регулярни отчети, статистики, детайлна информация относно зададените цели и постигнатите резултати.

Платеното рекламиране, във водещите търсачки и мрежата от техни партньори, се ползва с изключителна ефективност за промотиране на продукти или услуги пред целеви групи потребители обединени по:

 1. социален статус
 2. национална идентичност
 3. географска принадлежност

PPC кампаниите не помагат за развитието на фирмения уеб сайт, но генерират качествен трафик, с което увеличават боря на евентуалните клиенти.В PPC кампаниите се плаща само при кликване върху дадена рекламна връзка – метод гарантиращ увеличена посещаемост от тематично заинтересувани потребители.

Създаването на успешна Pay per click кампания е процес, отнемащ много време, който включва в себе си:

 • Определяне на правилните ключови думи и фрази.
 • Избор на промотираща платформа, отговаряща най-добре на зададените цели
 • Определяне на дневен, седмичен и месечен бюджет за всяка ключова дума
 • Изготвяне качествени рекламни карета, които да предават по ясен начин фирмените послания
 • Създаване на целеви страни (Landing Pages),  за прецизно измерване резултатите от кампаниите и увеличаване на ROI (Return On Investment)

 

Основната платформа за реклама в България е Google Ad Words. Развиваща се с бързи темпове, Ad Words системата позволява на всеки потребител с регистриран акаунт в Google,  да създава свои рекламни кампании по ключови думи. Процесът е максимално опростен и практически достъпен за всеки. В контекста на тази реалност, съвсем естествено е да се зададе въпросът:

След като създаването на рекламна кампания е толкова лесно и бързо, защо да плащам на изпълнител?

Нашият отговор е:

„Pay per click кампаниите особено в по-наситените ниши срещат изключително голяма конкуренция от други рекламни блокове. Практиката показва, че често най-конкуриращите се ключови фрази дори не привличат сериозен трафик. Изборът на ключови думи с инструментите, които търсачките предлагат е измамно лесен и често генерира разходи за трафик, който обърнат в реализирани покупи или поръчки дава незадоволителни резултати. За изготвянето на качествена рекламна кампания(SEM), трябва да се вземат предвид следните фактори:

 • логиката,по която се води клиента – хората търсят по различен начин, в зависимост от това дали искат да купуват или само да се информиат за дадена услуга или продукт.
 • особено важно е качеството/уникалността в текста на кампаниите и техните целеви страници
 • правилното локализиране на рекламното послание
 • анализ на резултатите и промяна в кампанията за по-висок ROI

В това отношение фирмите предлагащи услугата Pay per click , до голяма степен гарантират, че тези фактори са отчетени, като по този начин предпазват крайния клиент от допускане на грешки, които често струват скъпо.“